torsdag 2 juni 2011

Cheesecake







Assietten & skeden från Rice hittar du hoss Tehörnan




Bakchoklad från Valhrona: Caraibe 66% cacao.

Bakchoklad från Valhrona: Jivara 40% cacao.

Vit bakchoklad från Valhrona: Ivoire 35 % cacao.

Här kommer ett smarrigt tips på Cheesecake med blåbär & vit choklad från Valhrona!
Cheesecake Med Vit choklad & Blåbär
10 digestive kex
50 gram smält smör
200 g vit Valhrona choklad
600 g rumsvarm philadelphiaost
1 dl florsocker
3 ägg
(½ urskrapad vaniljstång)
250 g blåbär (ca. 3dl)

Gör såhär: 
Krossa kexen och blanda med det smälta smöret. Täck en springform med bakplåtspapper i botten. Tryck ut smulblandningen i botten av formen. Mixa eller vispa philadelphia ost, florsocker och ett ägg åt gången till en slät smet. Smält chokladen på låg värme i mikron eller över vattenbad. Och tillsätt den i smeten. Blanda ner blåbären. Häll blandningen över kexsmulet i formen. Grädda i 150 grader i ca 55 minuter. Låt kakan kallna helt i minst ca. 4 timmar eller gärna över natten. Klart!




Inga kommentarer: